Leir for barn og unge med funksjonsnedsettelse


Leir for barn og unge med funksjonsnedsettelse er en sommer/ avslastningsleir for barn og unge fra Telemark fylke. Leiren gir deltakerne en god og minnerik opplevelse samtidig som leiren bidrar til at familien får et pusterom i hverdagen.

Leiren er et kjærkomment tilbud til familiene som har en belastende hverdag og det et kjærkomment tilbud til barna selv. Barna får møte andre barn og unge i lik situasjon, men de blir også kjent med funksjonsfriske ungdommer fra Røde Kors. Leiren fungerer som en integreringsarena mellom funksjonshemmede og funksjonsfriske barn og unge.

Og tiltaket er vellykket for begge parter.


På Haraldvigen Leirskole er det intet latmannsliv …. Hver morgen møtes alle sammen ute ved flaggstangen for å heise flagget. Når det er gjort fordeles morgenoppgavene: Noen skal sette ut stativer med redningsvester, noen skal plukke søppel ute, noen skal gi værrapport og noen skal rydde inne på disko-rommet på låven. Gruppa som skal gi værrapport sjekker hvordan skyene ser ut i dag, hvor mye har det regnet siste døgnet og hvordan temperaturen blir utover dagen. Etterpå skal det fortelles om værobservasjonene til alle i frokostsalen, det kan være litt skummelt!


Noen er sjøvante, mens for noen er det å være i båt en uvant opplevelse… Båten ruller i vannet, noen blir sjøsyke, vi må samarbeide for alt alle skal få delta, vi vente på tur og vi må ta vare på hverandre. Alle bruker selvfølgelig redningsvest. Haraldvigen leirskole har kanoer, kajakk, seilbåter og moroleker - noe for enhver smak. Vannsklie, rullende tømmerstokk og vannleker. Fiske krabber fra brygga og kos i sola. Her gjør man det som man føler for.


Uten frivillige ledere kan ikke Telemark Røde Kors gjennomføre leir for barn og unge med funksjonsnedsettelse. Hvert år er det en glede å oppleve entusiasmen og omsorgen fra hver enkelt frivillig og en blir varm i hjerte av å se samholdet mellom deltaker og frivillig. Flere frivillige har møtt sin deltaker flere ganger før leiren og det er lett å se at de trives sammen på øya.Spørsmål kan rettes til Telemark Røde Kors v/ Ellen Haagenrud Grønlid.

Tlf: 995 05 456 eller e-post: ellen.gronlid@redcross.no